De Boudoir shoot: van begin tot eind

14-12-2023

Inleiding

Bron : Wikipedia

Dit document beschrijft wat je kunt verwachten van een Boudoir shoot. Maar ook hoe je je voorbereid voor een Boudoir shoot.


Een boudoir [budwˈaːr] was een in de 18e eeuw vooral in Frankrijk populair, meestal elegant ingericht vertrek, waarin de vrouw des huizes zich kon terugtrekken. Oorspronkelijk was het boudoir de ruimte gelegen naast de slaapkamer van de vrouw, waarin zij zich kon wassen en kleden. In die zin was het boudoir het vrouwelijke equivalent van het mannelijke kabinet.
Het woord is afgeleid van het Franse bouder, dat "pruilen, mokken" betekent. Letterlijk vertaald betekent het dan ook zoveel als "pruilkamer".
Bron : Wikipedia

Aanleiding voor een Boudoir shoot

Waarom zou ik een boudoir shoot willen doen?

 • Ik voel me onzeker over mijn uiterlijk en wil eens over een grens stappen
 • Ik hou het resultaat voor mezelf en voel me beter en zekerder
 • Ik deel het resultaat met de wereld en laat daarmee weten dat ik sterker en zelfverzekerder ben geworden.
 • Ik ben geen model en ik kan dat niet.
 • Iedereen kan met wat hulp goed op een foto staan
 • Waarom zou je dat doen iedereen lacht je uit
 • Dat jij dat durft!!!
 • Niemand lacht je uit als je jezelf toont zoals je bent
 • Als ze dat toch doen: stuur ze maar naar ons voor een shoot
 • Ik ben heel preuts en wil niet mezelf voor/aan anderen tonen
 • Het is pure porno, sex of erotiek.
 • Jij bepaalt wat je wel en niet toont.
 • Een shoot kan een erotisch effect hebben en toch gekleed zijn
 • Wij voorkomen dat genitaliën in beeld komen.

Waarom geef ik een boudoir shoot cadeau?

 • Mijn partner is onzeker en ik wil haar een zetje geven naar meer zelfvertrouwen
 • Ik vind mijn partner de mooiste die bestaat, maar dat vind ze zelf niet

Ik heb een boudoir shoot aangevraagd en nu?

Nadat je aanvraag binnen is, neemt de fotograaf contact met je op om een datum en tijd te plannen en alvast de eerste zaken door te nemen. Eventueel is er nog een 2e informatiegesprekje als je dat nodig vindt.

Kan ik me al voorbereiden voorafgaand aan de shoot?

Zeker! In het 'intakegesprekje' hebben we al doorgenomen wat we voor je kunnen betekenen. Wat de shoot inhoudt, hoever jij wil gaan en hoe we jouw veiligheid waarborgen.

Een boudoir(in de huidige betekenis) shoot laat de vrouw zien in haar privé omgeving waar ze zich terugtrekt om te slapen, mijmeren, dromen, op te tutten voor/over een romantisch samenzijn. Natuurlijk slaap je ook vaak in je boudoir, maar daar maken we natuurlijk geen foto set van.

Tijdens de shoot wil je je op je mooist laten zien (aan wie dat bepaal je natuurlijk geheel zelf als je de foto's hebt ontvangen). Je selecteert je mooiste slaapkleding, lingerie waarin je je zelfverzekerd (sexy) en gemakkelijk voelt. Misschien koop je nog wel een setje vooraf! Maar ook een wit shirt of overhemd kan al vlug tot een goed resultaat leiden. Een paar mooie pumps of ander elegante schoenen helpen enorm.

Mocht je je nog willen waxen of scheren, doe dat dan minimaal 24 uur voorafgaand aan de shoot, zodat er minder rode vlekjes zichtbaar zijn.

Sommige modellen laten hun haren en nagels ook nog bewerken voorafgaand aan de shoot, maar dat is geheel aan je eigen beoordeling. Een boudoir shoot is in ieder geval een moment waarop jij in het middelpunt staat en je op jouw manier eens lekker jezelf voorop kunt plaatsen. En als je nog met vragen zit, schaam je dan niet om even contact te zoeken met de fotograaf.

De dag van de shoot is aangebroken.

Je hebt waarschijnlijk gisterenavond al een tas/koffertje ingepakt me de kleding/lingerie en schoeisel die je hebt geselecteerd. Natuurlijk is er ook een kleine voorraad met kleding en lingerie in de studio, maar dat is niet uitputtend en het moet ook maar net je maat zijn.

Of je nu om de hoek woont of verder af, neem de tijd om naar de studio te komen, zodat je uitgerust aan kunt bellen. Natuurlijk ontvangen we je met een kop koffie, thee of frisdrank zodat je je even op je gemak kunt gaan voelen. Terwijl de fotografe in de tussentijd kennis met je maakt en de laatste dingetjes met je doorneemt. Over het algemeen zal de partner van de fotografe ook aanwezig zijn, maar als je dat wenst. Is hij gedurende de shoot niet in de studio.

We hebben meestal geen visagiste of haarspecialist aanwezig. Dus als je een vriendin/partner wil meenemen die je hiermee kan helpen, kan dat natuurlijk.

Afhankelijk van hoever je wil of durft te gaan gedurende de shoot is het altijd aan te raden op de dag van de shoot geen knellende of strak zittende kleding of ondergoed te dragen. Dit geeft namelijk vaak striemen die er met nabewerking weer moeten worden weggewerkt (soms nagenoeg onmogelijk, dus probeer dat te vermijden). Vergeet niet een makkelijke badjas mee te nemen die je kunt aantrekken gedurende de onderbrekingen tijdens de shoot (we hebben wel badjassen, maar een 'eigen' badjas is lekker vertrouwd.

En het is heel natuurlijk, als het de eerste keer is, dat je wat zenuwen hebt. Dat geeft niets. Daarom beginnen we met een gezellig gesprekje en een korte rondleiding door de dag en de ruimtes.

Neem geen alcohol of andere stimulerende middelen vooraf om moed te verzamelen. Dat is nergens voor nodig en het is daarnaast ook altijd zichtbaar in het eindresultaat.

Afstel of uitstel.

Het kan natuurlijk gebeuren dat er iets tussenkomt. Als je je de dagen voorafgaand aan de afspraak al niet lekker voelt, neem dan even contact op. Dan kunnen we kijken of we kunnen schuiven met andere afspraken. Afbellen vlak voor de shoot op dezelfde dag kan in uiterste geval wel, maar het is verloren tijd voor alle betrokkenen.

Ontvangst en shoot

Goed je hebt op de bel gedrukt en we verwelkomen je bij onze thuisstudio. Afhankelijk van het moment, seizoen of sfeer, drinken we koffie, thee, water of een sapje of een frisdrank.

We gaan dan ook lekker gemakkelijk een gesprek met je aan waarin we uitleggen wat de planning zo ongeveer zal zijn. We kijken of je nog wensen of vragen hebt en natuurlijk maak je kennis met je fotografe. Indien je dit aangegeven hebt zal de partner van de fotografe niet in de studio aanwezig zijn gedurende de shoot. Het helpt de fotografe echter wel als zij gedurende de shoot wat assistentie krijgt,

We wijzen je waar je je kunt aan/verkleden en je make-up kunt bijwerken en je kunt daar je koffer en make up kwijt. Er zijn make up spiegels voorhanden. Je kunt dan gelijk even kijken of er mogelijk wat hangt op de kledingrekken van de studio, waar je wat mee kunt/wilt.

De sfeer moet vooral vrolijk en ongedwongen zijn. Het is tenslotte jouw moment om te shinen en wij doen ons best om dat zo goed mogelijk te begeleiden en vast te leggen.

Meestal word tijdens een shoot zo'n 3 a 4 keer gewisseld van kleding/lingerie. Maar ook in de studio wordt gewisseld van omgeving en dat zorgt er dan voor dat de verlichting even moet worden aangepast. Je begrijpt dat er zo dus ook een paar pauze momenten ontstaan. En die ga je op prijs stellen, want je gaat even meemaken wat modellen meemaken.

Afhankelijk van het tijdstip van de shoot verzorgen we ook een eenvoudige lunch.

De fotografe gaat je gedurende de shoot begeleiden naar de mooiste houdingen en uitdrukkingen om te zorgen voor het beste resultaat. En als je nog geen ervaring hebt hoef je je niet te schamen. Ook als je lichamelijke beperkingen hebt zullen we daarin met je meedenken.

Voordat je het weet raak je gewend aan de flitslampen en de lens die uit verschillende hoeken op je wordt gericht. Alles voor een resultaat waarmee jij je sterker en mooier voelt dan je je ooit gevoeld hebt.

We hebben ook een groot aantal 'props' die we kunnen gebruiken om een beeld te versterken, maar ook verschillende doeken waarmee je bedekt naakt kunt worden vastgelegd (natuurlijk bepaal jij altijd hoever je wilt gaan en respecteren we altijd je wens.

Tijdens de shoot zal de fotografe je ook regelmatig resultaten op de camera laten zien, zodat je alvast een idee krijgt.

Aan het einde van de sessie babbelen we gezellig nog even na en nemen we het vervolg even met je door.

Als we er allemaal zeker van zijn dat je niets bent vergeten nemen we afscheid en gaan wij beginnen aan de nabewerking.

Na de shoot

Natuurlijk ben je heel nieuwsgierig naar het eindresultaat en daarom doen wij ons uiterste best om zo snel mogelijk al wat foto's voor je beschikbaar te hebben. Zoals onze zuiderburen dat zo mooi benoemen: "een voorsmaakje".

(TFP)

Wij gaan intussen verder met de eerste selectie (de foto's die niet aan onze norm voldoen verwijderen we) en de overgebleven foto's worden bewerkt en je aangeboden via een Wetransfer link. De foto's zijn voorzien van ons watermerk en er rust ook ons copyright op. Dit houdt in dat wij je vriendelijk vragen onze naam te vermelden als je de foto's deelt op internet of andere media. De foto's zijn verder voor eigen gebruik en niet zonder toestemming vrij voor zakelijk/commercieel gebruik.

(Betaalde Shoot)

Als het een betaalde shoot was zullen de foto's (na onze eerste selectie) in een lage kwaliteit en gewaarmerkte versie aan je worden aangeleverd. Hierna kun je een selectie maken tot het aantal overeengekomen vooraf aan de shoot (meer foto's tegen meerprijs is bespreekbaar natuurlijk). Ook is het mogelijk dat er afdrukken, een boek of speciale afdrukken (denk aan hout, glas, canvas, metaal) worden gemaakt via onze speciale print partner worden geleverd. Hierover zullen we dan na de shoot contact hebben.

Foto's delen

Wij zullen nooit zonder toestemming van jou foto's delen op onze social media of websites. Dus maak je geen zorgen dat je jezelf zomaar ineens tegen kunt komen op een foto die we van je genomen hebben.

Om je de link te kunnen sturen hebben we wel je email adres of een personal message ID nodig.

En natuurlijk hopen we je nog eens terug te zien voor een vervolg of met een vriendin bij wie je ons hebt aanbevolen!

Zelfvertrouwen, moed, eigenwaarde

Mocht je vooraf aan de shoot een gebrek aan zelfvertrouwen, een laag zelfbeeld en dus wat minder moed en eigenwaarde hebben gehad, dan zal je zien dat je een boost krijgt van een boudoir shoot. Het is namelijk zo dat wij vinden dat ieder persoon mooi is en dat proberen vast te leggen en te laten zien via de foto's. Het maakt niet uit of je heel mager, een maatje (of meerdere maatjes) meer hebt. Als wij het beeld wat wij van jou hebben kunnen laten zien in foto's dan zal je zien dat je veel mooier, moediger en meer waard bent dan je zelf eerst dacht.